top of page

Xenoblade Chronicles: niet bekend, maar het verwent.

Xenoblade Chronicles (2010) is een spel voor de Wii wat later ook verkreegbaar werd voor de 3DS, Wii U en Switch. Het spel is gemaakt door Monolith Soft en uitgegeven door Nintendo. Het is moeilijk om Xenoblade te krijgen voor de Wii omdat er zo weinig exemplaren van zijn. Tot grote verrassing werd dit een redelijk populair spel en uiteindelijk werd het een serie met Xenoblade X en -2.


Het spel begint met een filmpje van 2 titanen op een oceanenplaneet., de Mechonis en de Bionis. Na een eeuwen lang gevecht slapen ze en onstaat er leven op de twee lichamen. Dan komen we een jongen tegen, (het hoofdkarakter) zijn naam is Shulk. Hij heeft ook een speciaal zwaard, de Monado. Na een aanval van de Mechon (leven van de Mechonis) gebruikt hij de Monado en verslaat hij ze. Hiernaa gaat hij op avontuur om uit te vogelen waarom de Mechon hen aanvielen.


Dit spel heeft veel goede kanten, maar de allerbeste is toch wel het vechtsysteem. Het is een RPG maar het gaat niet in beurten, je kan op elk moment aanvallen. Het vechtsysteem is het tegenovergestelde van bijvoorbeeld Pokémon of Final Fantasy. Xenoblade Chronicles heeft een complexe maar wel interessante verhaallijn. Je krijgt ook genoeg plezier van dit spel, want ik deed er zo’n 60 uur over! Het spel is ongeveer 6 gigabite wat echt heel veel is voor de Wii. Maar ook in de controls en de muziek is Xenoblade goed. De controls zijn ideaal, Wii-remote met nunchuk en als allerbeste hoef je niet te schudden of te mikken met de Wii-remote. De muziek is erg mooi en past goed bij de schitterende landschappen.


Maar geen enkel spel is perfect, al komt Xenoblade heel dichtbij. Eigenlijk heb ik maar 2 minpuntjes. Sommige baasgevechten zijn gewoon niet leuk of gewoon veel te moeilijk. En aan het einde van het spel is een enorme “levelspike”, dit betekend dat de tegenstanders in één keer veel hoger level zijn dan jij. Hiedoor moet je veel grinden en dat is nogal saai.



Xenoblade Cronicles is een erg leuk spel, van de spannende verhaallijn of de unieke karakters. Daarom krijgt Xenoblade Chronicles de volledige 5 bakkies en een Lemsom bakkie.

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page