top of page

Donkey Kong Country Returns: Eindelijk weer een echt Donkey Kong spel

Donkey Kong Country Returns (2010) is een spel voor de wii gemaakt door Retrostudios in combinatie met Nintendo. Het is gebaseerd op het spel Donkey Country (1994) voor de Super NES gemaakt door Rareware en Nintendo. Rareware heeft ook de spellen Donkey Kong Country 2 & 3 en Donkey Kong 64 gemaakt. Daarna werd het overgenomen door Microsoft. Toen kwam Retrostudios en maakte Donkey Kong Country Returns 11 jaar na DK64.


In Donkey Kong Country Returns (DKCR) speel je als Donkey Kong. Zijn eiland is overgenomen door slechte instrumenten die iedereen hypnotiseren en Donkey’s bananen stelen. Je wil ze terug hebben, dus ga je steeds verder de berg op en gaat dan door verschillende 2D levels. Het is de bedoeling dat je van de ene kant van het level naar de andere kant van het level gaat. Onderweg kan je ook geheimen tegenkomen zoals Kong letters en puzzelstukjes. Je kan rennen en springen maar ook rollen en blazen door de wii-remote te schudden. Het is ook mogelijk om een ton te vinden waar Diddy Kong in zit, die kan voor een kleine periode vliegen met zijn jetpack en schieten met zijn pinda-geweer. Als je multiplayer wil spelen kan dat ook dan speelt de tweede persoon als Diddy Kong en de eerste persoon als Donkey Kong.


Het spel ziet er erg mooi uit en de controls voelen ook gewoon lekker. Het spel is ook lekker lang en niet te makkelijk, Makkelijk? Dit spel is zelfs moeilijk. Maar het blijft toch leuk, als je 10 keer op dezelfde plaats dood gaat maakt dat niet uit want het blijft leuk. De bazen zijn ook erg origineel en leuk. Naarmate je verder in het spel komt wordt het echt heel moeilijk en daar gaat het een soort van fout. 10 keer dood gaan op hetzelfde stuk is nog niet zo erg maar in het laatste level moet je met een raket door veel obstakels vliegen. Dat is al heel moeilijk en kan je soms wel een uur duren of zelfs langer. En als je dat dan haalt moet je ook nog de eindbaas verslaan als je daar dood gaat dan kan je net zo goed stoppen want dan moet je weer opnieuw op die raket.


Alsnog is het een fantastisch spel en iedereen met een wii zou dit spel moeten hebben. Van Lemsom.com krijgt hij vier bakkies.



43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page