top of page

Ghost Trick Phantom Detective: Het spel begint, je bent dood


Ghost Trick: Phantom Detective kwam uit in 2011 en is een spel voor de Nintendo DS. Het spel is gemaakt- en gepubliceerd door Capcom, bekend van de Ace Attorney en Megaman series. Het is een van de laatste spellen voor de DS en het heeft 5 nominaties gekregen maar toch verkocht het niet zo goed. Hierdoor heeft het spel nooit een vervolg gekregen. Capcom wil het spel niet laten liggen, de director heeft gezegd dat hij graag een Ace Attorney x Ghost Trick: Phantom Detective crossover zou willen maken.


De verhaallijn van Ghost Detective is een van de sterkste punten van het spel. Je speelt als de recent vermoorde Sissel. Niet wetend wie hem vermoord heeft gaat hij op zoektocht naar de waarheid, wie hem vermoord heeft en wie hij is. Hij komt erachter dat hij de Ghost Tricks kan doen, dit zijn de krachten van de dood. Dit wordt Sissel verteld door een lamp, Ray. Sissel kan objecten manipuleren en 4 minuten voor iemands dood terug in de tijd gaan. Met deze combinatie probeert hij mensen te redden en zijn mysteries op te lossen.


Het beste gedeelte van dit spel is wel de verhaallijn. Er zijn 18 hoofdstukken en met elk hoofdstuk komt een nieuw mysterie. Net als je denkt alles te snappen gooien ze weer iets compleet nieuws naar je toe. Dit spel heeft een paar geweldige plot twists en het einde verrasde mij echt. De verhaallijn is goed en de controls, ze zijn prima. Je beweegt jezelf met de touchscreen naar verschillende objecten en je tikt op de touchscreen om er wat speciaals mee te doen. Je doet dingen als paraplu’s openklappen of een vlag laten wapperen. Je kan ook de d-pad gebruiken maar dan moet je nog steeds op het scherm tikken dus dat is best wel nutteloos.


De muziek in Ghost Trick: Phantom Detective is gewoon oké. De muziek maakt gewoon sfeer, bijvoorbeeld als je 4 minuten terug de tijd in gaat is er een rustig magisch muziekje. Alleen de muziek is niet goed genoeg om er los naar te luisteren. Capcom heeft beter gedaan, kijk maar naar de Ace Attorney serie. De meeste plot twists in dit spel zijn goed maar niet allemaal. De allerlaatste is niet zo goed, je komt erachter wie Ray is, het tutorial karakter. De makers van dit spel wilden steeds iets nieuws toevoegen. Dit ging goed tot het einde want Capcom had zich een beetje in een hoekje geschreven. Uiteindelijk kom je erachter wie Ray is dan krijg je een verhaal wat zo ingewikkeld is dat ik het niet eens kan uitleggen.


Ghost Trick: Phantom Detective krijgt van mij 4 bakkies. Het spel heeft een geweldige verhaallijn met een paar goede plot twists. Wat het weg houd van hoger is de middelmatige muziek en het verwarrende einde.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page