top of page

The Amazing Spiderman 2 :kritische burgers maken van spiderman een superschurk

Bijgewerkt op: 1 nov. 2018

Marvel bracht met deze game Spiderman naar de Xbox en Playstation in 2014. De game is de opvolger van de eerder verschenen Amazing Spiderman. In deze game vlieg je als Spiderman tussen de wolkenkrabbers van Manhattan door met je spiderwebs en red je burgers in nood tegen al het kwaad in de stad. Marvel heeft met de game voor het eerst ingezet op serieuze third-person gameplay. Of dit een succes is geworden is nog maar de vraag...


Als echte Marvel fan keek ik zeer uit naar de komst van deze game. Het idee om met Spiderman mensen te redden trekt elke superhelden fan aan. Het is daarmee een heerlijke superheld vs. superslechterikken game. Een topconcept, wat kan er misgaan?


Als echte Marvel fan keek ik zeer uit naar de komst van deze game. Het idee om met Spiderman mensen te redden trekt elke superhelden fan aan. Het is daarmee een heerlijke superheld vs superslechterikken game. Een topconcept, wat kan er misgaan?r elke plek in Manhattan toe vliegen met je spinnenwebben, maar uiteindelijk is het aantal missies zeer beperkt en ben je hoofdzakelijk bezig met je main missions. De graphics zijn voldoende, al komen er weleens glitches voor waardoor je net niet een van de bosses kunt verslaan in een endgame wat zeer frustrerend is.


Je kunt verschillende spider-pakken verzamelen als collectables. Elk pak heeft zijn eigen eigenschappen. Het is zeker leuk om deze suits te verzamelen ermee te variëren om optimale voordelen te hebben bij missies. Graag had ik nog meer collectable items gezien in deze game, want nadat je de pakken hebt verzameld en de niet al te lange storyline hebt uitgespeeld is het spel klaar en heb je niets meer om te doen.


Ik vond het jammer dat de burgers enorm kritisch waren op Spiderman in de game. Als je een half uurtje niemand had gered, kreeg je gelijk een storm van kritiek over je heen als je over straat liep. Het was vermoeiend om telkens ervoor te zorgen om geliefd te blijven. Je voelt je weinig tijd in het spel echt een superheld en dat is nog het meest teleurstellend aan de game.


The Amazing Spiderman 2 had een goed concept, maar de uitvoering was duidelijk minder. Er zitten een aantal leuke features in de game, maar al met al valt het geheel tegen. Marvel kan het voortaan beter houden bij films.






17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page