top of page

Need For Speed Rivals: must have voor de auto-liefhebber

Need For Speed Rivals kwam uit in 2013 voor de Playstation 4 en Xbox one en is een onderdeel van de Need For Speed gameserie. In dit deel kies je als speler of je wilt spelen als racer of politie. Als racer kun je meedoen aan straatraces, time-trails en tal van andere activiteiten en als politie is het je doel op racers te arresteren.


Spelers kunnen in de game op elk moment wisselen van racer en politiewagen. De storylines van racer en politie kunnen afzonderlijk van elkaar gespeeld worden. Elk level krijgt een speler een aantal missies om te volbrengen (voor racer of politie). Zodra deze missies volbracht zijn stijgt het leven van de racer/politie en worden er nieuwe, snellere auto's beschikbaar. Het is mogelijk om politiewagens te voorzien van technologische snufjes die je helpen om racers te arresteren. Hierbij kun je denken aan elektrische schokgolven of het oproepen van een helicopter om de racer te volgen.


Er zijn veel gave auto's beschikbaar in de game. De eerste auto die je als racer hebt is een Porsche, wat niet de minste auto is om in de game mee te beginnen. Naarmate je meer levels haalt komen er verschillende Mercedessen, Ferrari's en Lamborghini's beschikbaar om mee te skuurten. Er is een aardig aanbod uit auto's, maar het zou mooi zijn als er in deze game meer auto's waren om uit te kiezen, zodat je zelf je eigen wagenpark kunt samenstellen. Deze auto's kun je in je garage upgraden en customizen. Zorg dat je niet gepakt wordt door de politie, want dan raak je de voortgang van je sessie kwijt. Misschien is het daarom een goed idee om je supercar uit te rusten met een turbo om je rivalen kwijt te raken. Over de gehele map vind je hide-outs waar je je in kunt verstoppen wanneer de politie je op de hielen zit. De map is groot en bevat allerlei verschillende landschappen, zo kun je door bossen, bergen en woestijnen racen.


Rivals is in vergelijking tot zijn opvolgers (Need For Speed 2015 en Need For Speed Payback (2017) ) een zeer sterke game. Gek genoeg is Rivals in alle opzichten beter dan zijn opvolgers. De graphics zijn scherper en de gameplay is een stuk beter: de auto's voelen een stuk echter aan. Dit is onder andere een reden waarom Rivals op het moment meer kost (20) in de winkel dan Need For Speed 2015 (13).


Need For Speed Rivals is een mooie game met goede graphics. Het is leuk om te kunnen wisselen tussen racer- en politiewagens. Rivals is zonder twijfel een van de betere race-games voor de console en dat is knap voor een spel dat al zo'n vijf jaar oud is.





20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page