top of page

Horizon Zero Dawn: Playstation-exclusive van Nederlandse bodem

Horizon Zero Dawn (2017) is een adventure-game gemaakt door het Nederlandse Guerrilla Games. In het spel speel je met het vrouwelijk hoofdpersonage Aloy. Overleven is de kunst en over de gehele map lopen gevaarlijke robotmachines.


Er is een uitgebreide storyline in Horizon Zero Dawn waarin je hoofdmissies en zijmissies kunt voltooien. Er zit veel variatie in de zijmissies. Zo moet je de ene keer mensen redden uit de handen van slechteriken en de andere keer met een stealth aanpak een vijandig kamp overnemen. Het verhaal van de hoofdmissie is vaag en lastig te volgen, maar de prachtige graphics in de verhaalfragmenten maken deze de moeite waard om te kijken.


De map is groot en te verkennen te voet of op een van de berijdbare machines. Er is een uitgebreid vaardighedensysteem met punten in het spel. Door machineonderdelen te verkopen van gesloopte machines kun je geld verdienen waar je betere wapens mee kunt kopen. Er zijn handelaren verspreid over de map die allemaal een verschillend assortiment aan spullen hebben. Ook zijn er verschillende collectables te verzamelen in de game, waardoor je niet snel raakt uitgespeeld.


Het allermooiste in het spel zijn de graphics. Alles lijkt zeer realistisch en er is tot 2017 geen game geweest met zulke mooie graphics als Horizon. De machines bewegen op een natuurlijke wijze en aan alles is gedacht, zelfs het lange gras lijkt echt te bewegen door de wind. Een knap staaltje werk van Guerrilla Games, dat sinds 2013 met de productie van het spel bezig is geweest.


De game is verkrijgbaar als Playstation exclusive wat inhoudt dat hij alleen te bespelen is op de Playstation. Dit is een teleurstelling voor Xbox en PC gamers, want Horizon is een ontzettend mooie game en zeer geschikt voor liefhebbers van avonturengames. We mogen trots zijn op dit Nederlandse spel.





7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page