top of page

GTA V: oneindig veel mogelijkheden

Bijgewerkt op: 5 nov. 2018

Grand Theft Auto V (vief) heeft op dit moment al zo'n 6 biljoen dollar opgebracht sinds de release in 2013. Daarmee is GTA V het meest opbrengende game ooit. Er bestaan geen boeken en films die zoveel hebben opgebracht als GTA V. De opbrengsten van het spel zijn mijlpaal in de game-industrie, maar is GTA het geld ook waard?


De map van GTA is ontzettend groot en gebaseerd op Los Angeles en omstreken. Er is veel te doen en de map kun je verkennen met verschillende voertuigen. Stap in een straaljager of supercar en verken het water met een jetski. Heb je niet zoveel met auto's dan kun je ook altijd nog een stuk gaan fietsen over 'Vespucci' Beach (Venice Beach).


Het spel kan zowel in singleplayer worden gespeeld als online. In singleplayer speel je met een van de 3 personages. Maffiabaas en huisvader Michael heeft twee kinderen en woont in in de bergen in 'Vinewood'. Franklin, de meest normale van het drietal heeft een hond die je kunt meenemen op al je reizen in de auto. Psychopaat Trevor woont in hetzelfde gebouw als de stripclub en rijdt in een grote Amerikaanse pick-up truck. De personages zijn heel divers en in de storyline komen ze elkaar tegen, maar daar wil ik niet al teveel spoilers over geven....


In GTA zijn veel verschillende activiteiten die je kunt doen naast de hoofdmissies. Er zijn sidemissies waarbij je het opneemt tegen andere mensen in een autorace of met het vliegtuig pakketjes moet droppen op bepaalde locaties. Naast deze sidemissies zijn er nog voorwerpen die je kunt verzamelen, de collectables. Een voorbeeld hiervan zijn radioactieve stukken die over de oceaan liggen verspreid. Je kunt in het spel verder nog tennissen, golfen, winkels overvallen, jagen, yoga beoefenen en nog veel meer. Na de storyline gaat het spel niet vervelen.


In GTA online speel je met je zelf gemaakte personage in een wereld met andere spelers. Je kunt samen missies volbrengen en samenwerken, of erop los schieten en een bounty zetten op het hoofd van een van je medespelers. Voor online voert Rockstar regelmatig updates uit. Er komen regelmatig nieuwe voertuigen en missies bij, in tegenstelling tot in de singlepayer mode waar nooit updates worden uitgevoerd. Een nadeel is dat je voor online op Playstation een PS+ account moet hebben van zo'n 50 euro per jaar. Hiermee voel je je wel enigszins afgezet.


Al met al is GTA een veelzijdig spel met mooie graphics en een uitgebreide verhaallijn. De wereld is groot en de hotspots van Los Angeles zijn nauwkeurig verwerkt in het tropische 'Los Santos'. GTA V is een geweldige open-world game waarin je als speler zelf bepaald hoe je je personages laat leven. GTA maakt de verwachtingen waar en is wat mij betreft het geld waard. Aangezien het spel uit 2013 komt kun je hem op dit moment tegen een redelijke prijs kopen. Zeker een aanrader, het spel verveelt nooit.



10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page