top of page

Far Cry 5 vs. Far Cry Primal: geweren of toch liever pijl en boog?

Bijgewerkt op: 1 nov. 2018

Far Cry Primal (2016) en Far Cry 5 (2018) zijn twee populaire consolegames van het grote Ubisoft. De games hebben dingen gemeen, maar ze zijn vooral heel verschillend. In deze post zullen we de games op verschillende terreinen vergelijken.


Wereld en omgeving

Primal speelt zich af in de oudheid. Je moet zien te overleven en dieren zijn je grootste vijand. De map voelt groot, omdat je alles te voet (of op een van je getamde dieren) moet afleggen. Far Cry 5 daarentegen speelt zich af in de moderne tijd in Amerika. Bij deze game zijn niet dieren, maar geweldadige sectes het gevaar. De map is groter dan in Far Cry Primal, maar dit voelt niet als een enorm verschil. In Far Cry 5 kun je je een stuk sneller vervoeren door vliegtuigen of boten te pakken. Beide games hebben sterke graphics en geen tot weinig glitches.


Doel

Het doel van beide spellen is ongeveer hetzelfde: verover de kampen van de vijand (net als in de oudere Far Cry games). In Primal zijn er rivaliserende stammen in de verhaallijn. Het verhaal is vrij lastig te volgen, onder andere door de inheemse talen die in het spel worden gesproken door indianenstammen. Het verhaal van Far Cry 5 is een stuk diepgaander en je beslissingen hebben meer invloed op het verhaal en de volgorde van het verhaal kun je voor een groot deel zelf bepalen. Dit is een zeer sterke eigenschap en dit maakt het spel naast avontuurlijk en chaotisch, zoals we van Far Cry gewend zijn, ook meer diepgaand. Je leeft voor het eerst echt mee met de personages.


Wapens

Dit is een onderdeel waarop de spellen totaal van elkaar verschillen. In de oudheid van Primal beschik je over pijl en boog, speren en knuppels. Ook kun je roofdieren temmen als beren en leeuwen, die vervolgens met je meevechten. Dit ziet er heel gaaf uit. Een nadeel bij het temmen is wel dat het erg makkelijk gaat (te makkelijk). In Far Cry 5 beschik je over veel verschillende soorten voertuigen: auto's, boten en vliegtuigen zijn allemaal van de partij. Je kunt samenspelen met personages die je in het spel tegenkomt. Deze personages kun je rekruteren in je team en ze kunnen naast vechten ook voertuigen besturen. Qua wapens is er veel keus. Voor lange afstand kun je gebruik maken van snipers, maar als dat niet je ding is kun je altijd gebruik maken van shotguns, miniguns of zelfs een klassieke pijl en boog.


Conclusie

Primal en Far Cry 5 zijn beide goede games. De Far Cry formule is ten opzichte van de voorgangers hetzelfde gebleven, maar er zijn wel nieuwe dingen toegevoegd. Primal speelt zich af in een uniek tijdperk en is daarmee een leuk spel voor de gamer die op zoek is naar iets nieuws. Far Cry 5 is ten opzichte van Primal een stuk diepgaander en je hebt meer keuzes in het spel. Het Amerikaanse platteland is leuk om te ontdekken met verschillende voertuigen en de slechteriken van de cult zijn lekker slecht en alles vormt samen een goede verhaallijn. Beide aanraders, dankzij het sterke verhaal wint Far Cry 5.


Far Cry Primal



Far Cry 5









15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page