top of page

Assassin's Creed Unity: verstop je tussen protesterende Fransen tijdens de Franse revolutie

Dit deel van de Assassin's Creed collectie speelt zich af in Parijs en omstreken ten tijde van de Franse revolutie. Je bepaald als hoofdpersonage Arno hoe de historische gebeurtenissen zich zullen afspelen.


Net als in de vorige delen van Assassin's Creed is in Unity (2014) het stealth element zeer belangrijk. De meeste missies zijn alleen te halen als je je onopgemerkt kunt verplaatsen. Verstop je in een menigte met protesterende Fransozen of spring van dak naar dak. Het spel heeft wel een aantal nieuwe features. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf dit deel gebruikt maken van een 'spookmes', waarmee je zonder geluid te maken een vijand uit kunt schakelen.


Zoals eerder vermeld speelt het spel zich af in Parijs. De graphics zijn goed en er zijn veel missies te doen. Er zijn enkele type missies, waardoor niet alle missies verschillend zijn. Je zult altijd wel een doelwit moeten uitschakelen, een puzzel op moeten lossen of een aanval op een outpost plannen. Met name de laatstgenoemde missies zijn het leukst omdat je hieraan je eigen invulling kunt geven. De andere missies zijn allemaal straight to the point en vereisen geen creativiteit.


Ook is er een verandering wat betreft de perceptie van de speler. In Unity ben je als 'speler' vermoedelijk onderdeel van de 'Helix': een apparaat dat toegang geeft tot herinneringen in het verleden. Ubisoft heeft hiermee geprobeerd om een tweede laag in het spel aan te brengen, maar wat mij betreft is dit geen succes. Het is verwarrend om enkele missies in een andere werkelijkheid te spelen en dit maakt het verhaal zo ingewikkeld, dat je het snel al niet meer kunt volgen. Dit is jammer aangezien de verhalen in Assassin's Creed in de vorige delen echt bijdroegen aan de game. In Unity is de verhaallijn te complex en alleen echte liefhebbers van de Franse revolutie zullen zich ertoe kunnen zetten om alle verhaalfragmenten aandachtig te bekijken.


Er is veel keuze aan wapens in Assassin's Creed en er zijn ook verschillende kledingstijlen te ontgrendelen. Ook kun je speciale vaardigheden vrijspelen naarmate je verder in het spel komt. Mijn favoriete vaardigheid is vermommen, waarmee je kunt doen alsof je een politieagent bent om langs een barricade te komen. Je kunt in het spel reizen naar andere plaatsen dan Parijs in een meer landelijke omgeving. Bij handelaren kun je werpwapen-voorraad bijvullen en geneesmiddelen kopen van het geld dat je verdiend hebt met je missies.


Unity is een mooi spel voor de Assassin's Creed liefhebber en een vrij vermakelijk spel voor andere gamers. Ubisoft heeft de plank misgeslagen met de ingewikkelde verhaallijn, maar de gameplay en graphics zijn prima. Er zijn betere games te koop dan Assassins Creed Unity.





8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page