top of page

Ark Survival Evolved: avontuurlijke, spannende game voor de geduldige gamer

In Ark moet je als mens zien te overleven in een wereld tussen de dinosaurussen en andere prehistorische dieren. Het spel speelt zich af in de periode van het Krijt. Je moet ervoor zorgen dat je niet uithongert of wordt gedood door een gevaarlijk roofdier.


Het begin van de game is lastig. Je staat als mens onderaan de voedselketen en veel roofdieren lusten wel een lekker hapje. Je verdedigen tegen deze dieren is lastig en je zult in het begin vaak gedood worden. Je eet van gevonden bessen en als je geluk hebt lukt het je om een dodo op te eten. Naarmate je verder in de game komt en je inventory uitbreidt, wordt het mogelijk om een huis te bouwen en dino's te temmen met gevonden voedsel. Deze getemde dino's kun je inzetten om met andere wilde dino's te vechten, maar je kunt ze ook gebruiken als vervoersmiddel (skrrrrt).


In Ark zijn er veel materialen en voedselwaren die je kunt verzamelen. Met behulp van de gevonden materialen kun je wapens, meubels en voertuigen maken. Zo kun je bijvoorbeeld een vlot of een boot bouwen om overzeese gebieden te ontdekken. Verder kun je je vervoeren te voet of op de rug van een van je getemde dino's. Je kunt zelfs vliegen op sommige van deze dino's. Dit is een handige manier om snel veel land te ontdekken.


De map in Ark is groot, heel groot zelfs. Je zult misschien niet in staat zijn om de hele wereld te ontdekken. Er zit geen verhaallijn in het spel, wat enigszins jammer is maar verder ook geen noodzaak heeft aangezien je nu zelf alles kunt ontdekken in je eigen volgorde. Het kost veel uren om ver te komen in het spel. Het is fijn dat er een mogelijkheid is om de multipliers in de game (bijvoorbeeld aantal XP dat je krijgt bij een actie) te verhogen. Het doden van dino's en het verzamelen van voorwerpen leveren je personage XP (ervaring) op. Hoe meer ervaring je personage krijgt, hoe meer nieuwe machines en wapens hij kan bouwen. Je zult merken dat je langzaamaan steeds hoger in de voedselketen komt te staan.


Ark is een ontzettend leuk concept en er zijn veel gave opties, maar de game heeft een groot gebrek. Er zitten veel glitches in de game en dit belemmerd het spelen zeer. Verder reageert het spel vaak traag op de acties op je controller en loopt het spel vast. Dit is zonde aangezien een goed werkend Ark zeker een toprating van Lemsom.com had verdiend. Voor nu houden we het bij 3 bakkies.



24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page